PHP7

Het einde van PHP versie 5.6

Voor deze versie wordt sinds 1 januari 2017 geen upgrades meer uitgebracht maar alleen de hoogst noodzakelijk beveiligingspatches. Om de veiligheid en de stabiliteit van onze servers te kunnen blijven garanderen is een PHP upgrade naar 7.0 noodzakelijk. Er bestaat geen 6.x versie, die tak is nooit doorgegaan en men is met 7 verder gegaan. Versie 7 biedt een aantal grote voordelen. PHP 7 is ongeveer 2 keer zo snel als PHP 5.6 en gaat veel efficienter om met geheugen. Als voorbeeld: een gemiddelde WordPress site kan hierdoor twee keer zoveel bezoekers verwerken op dezelfde hardware!
Bij Select Hosting zullen wij deze upgrade binnenkort inplannen en zullen onze klanten hierover informeren via onze nieuwsbrief en persoonlijke mailings. Afgezien daarvan hebben we al diverse PHP 7 servers draaien. Heeft u recent een hosting account afgenomen dan is de kans groot dat deze al op PHP 7 staat.

PHP (Hypertext Preprocessor) is een scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina's te creëren. Nagenoeg alle websites gebruiken tegenwoordig PHP. Gebruikt u een CMS om de inhoud van uw website te beheren, heeft u een webshop of een contact formulier? Dan gebruikt uw website PHP en is dit bericht belangrijk voor u of uw webdesigner.

Speciaal voor onze klanten hebben wij een test PHP 7 server actief. Voor het eenmalige bedrag van € 40,00 (Excl. BTW) maken wij een kopie van uw huidige website, inclusief alle instellingen, naar deze PHP 7 server. Via deze tijdelijke omgeving kunt u dan zelf uw website testen en eventuele problemen oplossen.
Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Wat betekent de upgrade voor uw website?

Omdat de upgrade een grote verandering voor u kan betekenen hebben wij voor u hieronder van een aantal belangrijke CMS systemen op een rijtje gezet, en hierbij aangegeven welke patches nodig zijn. Afgezien hiervan geldt natuurlijk altijd: gebruik de laatste versie van open source software, hierin zijn alle bekende lekken gedicht.

Handige tip: op nagenoeg alle servers levert Select Hosting het hulp programma Installatron. Hiermee installeert u met enkele 'kliks' complete CMS omgevingen of webapplicaties. Belangrijker nog: via Installatron kunt u de geïnstalleerde applicatie eenvoudig upgraden naar een nieuwere versie. Heeft u een ondersteunde applicatie zelf geüpload en geïnstalleerd? Meestal kan Installatron deze 'importeren' en beheren!

 

WordPress versies vanaf 3.9 lijken goed te werken met PHP 7, maar het is sterk aan te raden om naar versie 4 over te stappen (welke op zichzelf al 2 keer sneller is!). Het grootste probleem met WordPress kunnen de plug-ins zijn. Mocht u een wit scherm krijgen (fatal PHP error) of een foutmelding kijk dan voor tips hieronder. Om de huidige versie van WordPress te downloaden: wordpress.org/download/.

 

Joomla versies vanaf 3.5 werken met PHP 7, voor verdere informatie zie: joomla.org/technical-requirements.html. Maar ook hier kunnen plug-ins problemen geven. De oude versies Joomla 1.x en 2.x hebben serieuze veiligheidsproblemen en is een duidelijk doelwit voor hackers. Het is alleen daarom al noodzakelijk om te upgraden.
Aanbieding: hoewel velen zeggen dat Joomla 2.5 niet is te upgraden naar 3.6, heeft Select Hosting dit al meerdere malen met succes gedaan! Het is wel even wat werk en geen 100% garantie vanwege mogelijk incompatibele modules. Wij kunnen uw Joomla ook upgraden zodat deze straks werkt op PHP 7, neem contact met ons op voor een inschatting.

 

Drupal versie 7 zou goed moeten werken met PHP 7. De oudere versie 6 werkt niet, voornamelijk door plugins. Voor verdere informatie over PHP compatibiliteit: drupal.org/requirements/php en om de nieuwste te downloaden ga naar drupal.org/download.

 

CMS Made Simple versies 2.1.1 en hoger zouden moeten functioneren met PHP 7. Van versie 1.x is de ondersteuning gestopt per september 2016. De huidige versie is CMS 2.1.6 die hier te downloaden is : www.cmsmadesimple.org/downloads/

 

Magento versie 2.x functioneert met PHP 7, zie: www.magentocommerce.com/download. De nieuwe versies van Magento 1 lijken ook werkend te krijgen na het volgen van bepaalde stappenplannen.

 

Zen Cart versie v1.5.5 is noodzakelijk voor PHP 7, zie: www.zen-cart.com/content.php?48-what-are-the-server-requirements-to-run-zen-cart.
 

 

openCart geeft geen officiële informatie over PHP 7 compatibility, maar de 2.x versies zouden moeten werken. De huidige versie is 2.3.0.2. Voor verdere informatie en downloads zie: www.opencart.com/index.php?route=download/download

 

PrestaShop versie 1.6.1.4 of hoger is nodig voor PHP 7. Wij adviseren wel een upgrade naar 1.7.x. Downloads: www.prestashop.com/en/download.

 

osCommerce is officieel niet compatibel met PHP 7 met versie 2.3.4.0, maar diverse gebruikers hebben het wel werkend gekregen. Versie 2.4.0 is wel compatible, maar nog in beta stadium. Zie oscommerce.com/Products .

 

Troubleshooting

Hieronder volgen nog wat 'tips and tricks' voor wanneer u problemen mocht ondervinden nadat PHP geüpgraded is naar versie 7:

Wit (leeg) scherm of 500 - Interne Server Fout: Dit geeft nagenoeg altijd aan dat uw applicatie niet uitgevoerd kan worden door een incompatibiliteit in uw PHP-scripts. Ter beveiliging van uw omgeving worden deze foutmeldingen standaard niet getoond op de website, maar kunt u eenvoudig nazien in het DirectAdmin control panel via 'Apache fout log' op de pagina 'Site Samenvatting / Statistieken / Logs'. Meer informatie over DirectAdmin vindt u op onze Support pagina.

Geen Database Connectie: Een webapplicatie welke een database gebruikt kan een leeg scherm of een “unable to connect to database” foutmelding geven na de upgrade naar PHP 7. In veel gevallen maakt de applicatie dan gebruik van de vervallen mysql_* functies, zie ook hieronder.

Custom modificaties en plugins. Zelfs wanneer uw hoofd applicatie al goed is, of is bijgewerkt naar een compatible versie, bestaat de kans dat onderdelen niet goed werken. Eventuele aanpassingen, plugins, extentions of modules zijn wellicht niet PHP 7 compatible. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij WordPress of Joomla. Om te achterhalen welke het probleem veroorzaakt, zet u alle plugins uit en test dan de website. Hierna de plugins een-voor-een aanzetten en weer testen. De Apache fout log kan u hierbij ook helpen, zie de eerste tip hierboven.

Waarom deze ingrijpende upgrade van PHP?

Het PHP project, en de ontwikkelaars ervan, stoppen met de updates en veilligheidsupdates van oude versies. Dit betekent dat problemen niet meer opgelost zullen worden en de veiligheid niet meer zeker is. Dit maakt het zeer onverstandig om deze versies te blijven gebruiken op onze webservers en live websites. Bij PHP 7 is de veel betere performance een positieve bijkomstigheid.
Om onze servers zo veilig mogelijk te houden, en de websites bereikbaar, is het dus absoluut nodig om deze upgrade door te voeren. De huidige status van PHP kunt u nazien op: http://php.net/supported-versions.php.

De belangrijkste PHP wijzigingen:

Let op: uw huidige website kan op PHP 5.6 werken met depricated functies die nu zijn verwijderd. Bijvoorbeeld de mysql_ functies. Deze geven dan continu foutmeldingen in de logs. Zie de eerste tip in het voorgaande stuk hoe u dit kunt controleren.

PHP 7.0 Informatie

Tijdelijke PHP 7 test omgeving

Uiteraard heeft Select Hosting de backend testen al uitgevoerd door een nieuwe server op te zetten en deze te upgraden naar PHP 7. De werking van DirectAdmin en MySQL is hierdoor gegarandeerd. Er draaien al diverse live servers op PHP 7.
De PHP 7 test server is ook beschikbaar voor onze klanten. We kunnen de inhoud van uw website en database 1-op-1 kopieren naar deze omgeving, waarbij alle gebruikersnamen en wachtwoorden hetzelfde blijven. Door daarna eenvoudig op uw computer de "host file" aan te passen, kunt u de complete website testen. U kunt in dit helder blog artikel lezen hoe dit moet. Mocht de host file niet lijken te werken, is het mogelijk dat er ongeldige tekens in staan. Het kan dan helpen om een nieuw bestand aan te maken met alleen de eigen regels.
Het IP adres van de test server is 178.20.253.20 zodat u de volgende regels in uw hostfile moet opgeven:

178.20.253.20    <uwdomeinnaam>
178.20.253.20 www.<uwdomeinnaam>

De voorwaarden voor deze omgeving:

  • Eenmalige kosten: € 40,00 (Excl. BTW). Hiervoor maken wij een kopie van uw huidige website, inclusief alle instellingen.
  • Uw live website zal gewoon blijven doordraaien op de huidige locatie, hier veranderen wij niks aan.
  • De website is te bereiken via het IP adres, of de domeinnaam nadat u uw hostfile heeft aangepast.
  • De omgeving blijft minimaal beschikbaar tot de dag dat we al onze servers upgraden naar PHP 7.
  • Er worden geen backups gemaakt van deze tijdelijke omgeving.

Extra aanbieding: hoewel velen zeggen dat Joomla 2.5 niet is te upgraden naar 3.6, heeft Select Hosting dit al meerdere malen met succes gedaan! Het is wel even wat werk en geen 100% garantie vanwege mogelijk incompatibele modules. Wij kunnen uw 2.5 Joomla website ook upgraden zodat deze straks werkt op PHP 7, neem contact met ons op voor een inschatting.

Heeft u nog vragen over de upgrade, wijzigingen of de test omgeving, neem dan contact op met info@selecthosting.nl.Friday, August 4, 2017

« Terug